Till minne av

Vi minns Sean Connery, Katniss, Smäcken, Lukas,  Blackie, Ugglan, Missan, Josh, Sture och andra älsklingar som lever vidare i katthimlen.

Mina söner Måns och Fabian är också uppväxta med katter. De var bland annat med och hämtade vår huskatt ”Smäcken” för många år sedan. Vi hade då flera huskatter hemma och ville komplettera med en ”skogis”. Det stod ju i annonsen att hon var en Norsk Skogkatt och inte förstod vi då att det borde följt med en stamtavla om hon var en ”rasren” Norsk Skogkatt, dessutom kostade hon som en. Vi insåg med tiden då hon växte upp och saknade flera Skogiskaraktäristika att vi hade blivit lurade, men vi blev ju lika kära i henne ändå. Även katten ”Blackie” som vi hade då älskade henne och lärde henne allt han kunde. I och med att Smäcken fick flera kullar fick vi bra träning på allt som kan hända med en kattkull och vad som krävs av både kattmamman och av oss. Den 28 juli 2012 gick hon bort 13 år gammal efter en tids sjukdom.  Mer om Smäcken

CH SE* Dear John’s Sean Connery som var en av Maud Adams söner i  007-kullen fick stanna hos oss. Vi kunde bara inte skilja oss från honom. Han var underbar på alla sätt. Stor, framåt, majestätisk, självklar, lekfull, intelligent, kelig, stark och med glimten i ögat. Lovisa sa en dag då hon var sju år ”Mamma, om Sean Connery var en människa så skulle jag vilja gifta mig med honom när jag blir stor”. Jag kunde inte annat än hålla med. Han var ljuvlig. En dag hos veterinären kom det in ett gäng hundar. Connery låg i sin bur precis bredvid. Hundarna började skälla galet men Connery var helt oberörd. Han låg som en sfinx med tassarna i kors och såg sådär skogisgrym ut och bara kikade lugnt på dem. Hundägarna var superimponerade och ville veta allt om rasen och om det var vanligt att Skogisar var så stabila. Absolut, sa jag :) . Nu är han pappa åt fler coola sötnosar och morfar till ett gäng på fem som verkar ha ärvt hans temperament. Nyligen blev han farmorsfar – men det fick han inte uppleva. Tyvärr förlorade vi honom efter en tids sjukdom i augusti 2013.  Mer om Sean Connery.

LinaFina tagen av Sara Seterwall 3 september 2014

2011 fick vi en ny pärla till hemmet, CH S*Glorfindel’s LinaFina. Hon är en av de absolut snyggaste katterna vi har i min smak. Hon har en fantastiskt vacker päls året om och rastypiska skogisdrag med ett riktigt grymt uttryck. Precis som det ska vara på en skogis. LinaFina är numera kastrerad och lever ett härligt liv med god mat, lata dagar i rastgården och mycket, mycket kel. Vackra, goa LinaFina.  Mer om LinaFina.

 

Från LinaFinas första kull sparade vi SE*Dear John’s Miss Katniss Everdeen. Hon var helt sagolik. Hon hade ett ljuvligt sätt; kelig, modig, lojal, nyfiken och klok. Hon var vansinnigt busig och råkade ut för en massa som liten. Hela vårt hem är ombyggt för hennes skull. Hon har kommit på saker att göra som ingen annan katt innan henne hade gjort. På bilden är hon 6 månader gammal och ute i rastgården i snön för första gången, rufsig, sjövild och Katnisskt alert. Hon levde sitt liv i 180 vilket ledde till att hon bara någon dryg månad efter att bilden i snön togs, hastigt gick bort. Läs mer om Miss Katniss Everdeen här.

BLÅ 2015-03-08 16.00.18S*Tante Bluhme’s Blue Jasmine hämtade vi i slutet av september 2013. Vi föll för henne två månader tidigare när vi hälsade på Lottie. Hon är stor och underbar, katten alltså :). Benstommen är jättekraftig och tassarna är stora som dasslock :). Hon har valt mig till sin människa och vill helst ha mig nära hela tiden och gärna för sig själv. Hon fick tidigt en massa smeknamn som ”lilla blå”, ”Be Jay”, ”Blue Jay” och sötnosen – hon har fortfarande ett lite näpet uttryck emellanåt. Numera kallas hon även stora blå, för hon har blivit krallig som en Rottweiler :), och det är bara muskler. Blå älskar kattungar. När PM hade ungar flyttade hon in i bolådan och flyttade inte ut förrän ungarna flyttade till sina nya familjer, så vi har en extra stor bolåda som kan rymma två stora mammor och massor av ungar. Sin första egna kull fick hon den 8/8 2015 – ”Love in a Mist”. Därefter var hon inte lika förtjust i andra kattmammor eftersom det innebar att hon flyttades ner i rangordningen. Hon har nyss flyttat till en ny familj men jag saknar henne så att jag ännu inte plockat bort henne från hemsidan.   Mer om Blue Jasmine här.

Kommentarer inaktiverade.