Käre John

Pappa

Pappa som ung regissör med sin ständiga följeslagare, pipan.

Min far älskade katter. De sista åren bodde katten ”Josh” hos pappa. Josh hade en far som var en Norsk skogkatt vid namn ”Midas” och en farfar som hette ”Freddy av Myre”. Min pappa var övertygad om att Josh var klokare än de flesta och hade ofta långa utläggningar om alla smarta saker Josh gjorde och verkade tänka. Pappa satt ofta hemma och skrev dikter, visor, brev och filmmanus. Då och då sneglade han mot Josh som verkade gilla det lugn som omger en tänkande, skrivande människa. Pappa var filmregissör men lät sig regisseras av Josh som alla andra kattägare. Katten dresserar människan, inte tvärtom som det är med hundar. Hur som helst, pappa gjorde flera filmer och några av hans mest sedda filmer är ”Änglar finns dom?” och  ”Käre John” som pappa blev Oscarsnominerad för. Dear John hette filmen i Hollywood, därav stamnamnet.

Min första Norska Skogkatt råkar nämligen också ha ett namn från filmvärlden. Hennes namn är ”S*Kattilaforsens Maud Adams”. När jag skulle hitta ett eget stamnamn så kändes det naturligt att det blev något från filmens värld, Dear John, för att hedra både min kattälskande pappa, som numera är i himlen med alla mina tidigare katter, och min egen älskade skogis Maud som i hög grad är både levande och vacker. På bilden 12 dagar gammal tillsammans med sin pappa Commodus (Tack för bilden Tina).

Min syster (Christina) Nina på pappas sida delar mitt intresse för katter och var den som en gång i tiden födde upp pappas katt Josh :). Nina har numera vår gemensamma Norska Skogkatt S*Katttilaforsens Malala boende hos sig.

Kommentarer inaktiverade.