Kullar

Här kan man kika på våra tidigare kullar. De senaste kullarna var  Fjordkullen och Paper Moon-kullen

Cats-kullen 1 vecka. Fr v: Jennyanydots, Bustopher Jones, Miss Mistofeles, Grizabella, Rum Tum Tugger & Macavity

Cats-kullen 1 vecka. Fr v: Jennyanydots, Bustopher Jones, Miss Mistofeles, Grizabella, Rum Tum Tugger & Macavity

 TIDIGARE KULLAR

Här nedan presenteras ett axplock av tidigare kullar. Titta under planer för att se vad vi har på gång härnäst eller på galleri om du vill se fler bilder på tidigare avkommor.

Lakritskullen – födda 2016-03-21

Den 21 mars 2016 blev Fiorella Caramella och Prince Michael  föräldrar till Lakritskullen. De fick en hane och tre honor. Eftersom mamma Caramella heter Caramella fick barnen godisnamn – Efter olika läkerolsmaker

DSC01684 DSC01943 DSC01944 DSC01980 DSC02099

Först ut är hanen Chili Liquorice – eller bara chili helt enkelt. Hans färg påminner om chilins hetta men temperamentet är varmt och nyfiket.

DSC01681 DSC02033 DSC02045 DSC02055 DSC02207

Härnäst kommer systern Sunset Liquorice – eler Sunset som vi kallar henne. Solnedgången i pannan går inte att ta miste på

DSC01653 DSC01688 DSC01958 DSC01987 DSC02216 DSC02227

Andra systern heter Sweet Liquorice – eller bara Sweet.

DSC01750 DSC01948 DSC01967 DSC02046 DSC02264 DSC02283

Sist ut var Samba Liquorice – Samba med sin vita svanstipp ser lite extra dansant ut och har en svart prick på hakan. Hon var den första att bli sällskapssjuk av småttingarna.

DSC01700 DSC01708 DSC02087 DSC02300 DSC02314

CATS-kullen – födda 2016-03-02

Den 2 mars blev CH SE*Dear John’s Prince Michael och (N)Tingoskattens Triana stolta föräldar till sex välskapta Norska Skogkatter i ”Cats-kullen”.

DSC02562

Stamtavla för ”Cats-kullen” hittar du här.

Fler bilder på ”Cats-kullen” hittar du här. eller under galleri

Grizabella 1 dag gammal

Grizabella vilar upp sig mätt och belåten dagen efter sin födelsedag.

Den 2/3 2016 födde Triana sin första kull. På tre timmar hade hon fött ut sex välskapta ungar i olika färg-kombinationer. Först kom tre flickor – ”Miss Mistofelees” som ser ut att bli svart-silver och troligen mönstrad, som nummer två föddes ”Grizabella” (på bilden ovan) som  ser ut att vara blå-silver-spotted, därefter kom den tredje flickan ”Jennyanydots” som verkar vara solid blåsköldpadda med en rund creme-fläck mitt på hjässan och kanske har hon silver i botten. Efter en stund födde Triana ut tre gossar. Först ”Macavity” som är solid blå – alltså utan mönster och som det ser ut inget silver men han är ju så liten ännu så det kan ju synas sedan. Som nummer fem för dagen kom ”Rum Tum Tugger” – en charmig liten cremepojke som verkar vara mönstrad men det kan också bara vara spökmönstrat eller ett silver som spökar i bakgrunden. Allra sist kom den största av dem alla – ”Bustopher Jones” – han är troligen creme-silver men kan också vara röd-silver. Han är lite ljusare i pälsen än Rum Tum Tugger.

Cats-kullen dag 1

Cats-kullen till bords första dagen i livet

Triana har skött sitt moderskap exemplariskt. Jag har inte behövt göra ett dyft. Hon sköter hela baletten. Det enda jag behöver göra är att se till att hon mår bra, bädda rent och gosa med hennes ljuvliga telningar. De går upp i vikt som de ska och nu några dagar senare än då dessa bilder togs är ungarna rejält runda om magen. Så jag får sova hela nätterna. Skönt. Och när inte jag pysslar om Triana och hennes kull turas de andra katterna om att hålla henne sällskap eller hjälpa till att tvätta rumpor. Speciellt pappa och farmor – de kan knappt få nog. Prinsen ligger och kikar på sina ungar i flera timmar varje dag och farmor hjälper till med tvätten både morgon, middag och kväll. Triana verkar tycka att det är en självklarhet att en modern kattfamilj ska hjälpas åt. Hon tar tacksamt emot hjälpen och lägger sig och vilar en stund utanför lådan och passar på att sträcka ut sig ordentligt.

DSC01860

Pappa ”Prince Michael” vakar stolt över sin stora familj

Blåkullen – född 2015-08-08

SE* Dear John’s Prince Michael har haft kärleksfulla stunder med S*Tante Bluhme’s Blue Jasmine i början av juni. Den 2015-08-08 klockan 14:30 föddes en stor blå tabbymönstrad tjej. Redan första dagen vägde hon mer än vad hennes far gjorde dag 6! Denna första dag ser hon ut att redan vara en vecka gammal, rund och god, med små kikande gluggar, och stora härliga tassar. Bilder på den lilla skönheten hittar du här. Här är hennes föräldrar.

SONY DSC

Far: SE*Dear John’s Prince Michael (a 24)

BLÅ 2015-03-08 16.00.18

Mor: Tante Bluhme’s Blue Jasmine (a 22)

Prince Michael och Blue Jasmine fick en stor dotter som vi döpte till ”Love in a mist” (Misty). Här nedan är hon med sin mamma.

PM-kullen – Födda 2014-05-30

fem ljuvliga kattungar födda 30 maj 2014. Mamma katt är S*Kattilaforsens Paper Moon och pappa katt heter S*Skottvallens Lill Strimma. De fick 3 söner och två döttrar. En solid flicka och resten mönstrade.

Mor: S*Kattilaforsens Paper Moon

Far: S*Skottvallens Lill Strimma

 

PM-kullens stamtavla

FLER BILDER:

0 – 1 v

2 v

3 v

4 v

5 v

6 v

7 v

8 v

9 v

10 v

11 v

12 v

En kattunge från SE*Dear John’s är vid leverans:

Hunger Games kullen – Födda 2012-07-07

MOR: S*Glorfindel’s LinaFina

LinaFinas HCM test har varit u.a. och hon är GSD IV normal genom föräldrarna. Läs mer om LinaFina här

Utställningsresultat

FAR: (N) Skaujenta’s Vemund

Tack till Brita och Kathrine på (N)Tingoskattens för att vi fick låna vackra Vemund till LinaFina.

Mer om Vemund här

Kullens stamtavla

LinaFinas första dräktighet var verkligen ett mandomsprov, eller kanske snarare ett mammadomsprov. Först en svår infektion under dräktigheten och sedan klarade hon galant av en förlossning som skulle ha varit en utmaning även för de mest erfarna mödrarna, tre av ungarna var dödfödda. Mer om den sorgliga men ändå glädjefyllda dagen då ungarna föddes står att läsa i nyhetsinlägget ”A star is born – and four lights were put out.” under fliken HEM.

När den lilla överlevaren var 4 veckor valde Lovisa att döpa om henne efter boken ”The hunger games” där hjältinnan Miss Katniss Everdeen även kallad ”Eldflickan” överlever alla. Hennes kännetecken: eldsflammor.

Här är länken till Miss Katniss Everdeens egen sida med mer bilder och information om hennes utveckling och strapatser. På bilden bredvid är hon 5 veckor.

(Lovisas nya namn på kullen)

Namn Kön EMS kod Hemvist:
SE*Dear John’s Prim Hona/Female fs 23? I katthimlen
SE*Dear John’s Miss Katniss Everdeen Hona/Female fs Stannar i Katteriet
SE*Dear John’s Rue Hona/Female fs 22? I katthimlen
SE*Dear John’s Thresh Hane/Male ns 24? I katthimlen
SE*Dear John’s Peeta Hane/Male ns 23? I katthimlen

(Nedan ungarnas namn innan Lovisa döpte om dem med hennes smeknamn inom parantes)

Här är länken till Miss Katniss Everdeens (Mrs Robinson) egen sida med mer bilder och information om hennes utveckling och strapatser.

007-Kullen – födda 2010-07-19 Stamtavla

Mitt i sommaren då det var som varmast föddes 7 bröder några dagar för tidigt. Två av bröderna var dödfödda och en tredje levde bara i några dagar. Kvar blev fyra grabbar som snabbt växte sig stora och starka; Roger Moore, Sean Connery, Daniel Craig och Pierce Brosnan. På Birkas utställning 11 dec utnämdes de till ”Bästa kullen” i Kategori II.

MOR: CH S*Kattilaforsens Maud Adams

Maud är en ovanligt vänlig katt och en mycket god mor. Maud är GSD IV normal genom sina föräldrar och testad normal för HCM.

Utställningsresultat

FAR: SC S*Sunnygirl’s Enzo

Enzo är en stor och härlig hane som är mycket väluppfostrad mot kattdamer. Han är testad normal för både GSD IV och HCM.

Utställningsresultat

SE*Dear John’s Roger Moore. Röd hane (ems-kod: d). Här på sin första utställning med sin ägare Karolina Karlsson från Bålsta. ”Morris” är stor och lugn och känns mycket som den storebror han är.

SE*Dear John’s Sean Connery. Blåtabby hane (ems-kod: a22). Connery älskar att klättra på människor. Här kättrar han på Daniel och Lovisa. Busiga Connery har stannat i katteriet med mamma Maud.

SE*Dear Johns’s Daniel Craig. Rödsilvertabby hane (ems-kod: ds22). ”Krigaren” är en snäll och lekfull kisse med en vackert rak skogisprofil. Nu bor han hos familjen Ekberg i Nacka som lillebror till Johan, Lisa och Arvid.

SE* Dear John’s Pierce Brosnan. Rödsilvertabby hane (ems-kod: ds22). Vackra Pierce bor i Bromma hos sin lillhusse Viggo som har samma härliga färg på håret som Pierce.

Namn Kön EMS kod Hemvist:
SE*Dear John’s Timothy Dalton Hane/Male Es 22 I katthimlen
SE*Dear John’s Roger Moore Hane/Male D Karolina Karlsson, Bålsta
SE*Dear John’s Sean Connery Hane/Male A 22 Stannar i katteriet
SE*Dear John’s Pierce Brosnan Hane/Male Ds 22 Viggo & Kersti i Bromma
SE*Dear John’s Daniel Craig Hane/Male Ds 22 Familjen Ekberg, Nacka

Stamtavla

Fler bilder på kullarna ligger i galleriet.

007-kullen

007-kullens första tid med mamma Maud Adams

Hela kullen diar 2 veckor gamla

007-kullen som nyfödda

Kullan diar några dagar gamla

007-kullen två veckor gamla

Roger Moore 7 augusti ca 2,5 v

Pierce ”Brorsan” Brosnan 7 augusti

Sean Connery 2 veckor

Daniel ”Krigaren” Craig 3 veckor

Roger ”Morris” Moore 3 augusti

Daniel ”Krigaren” Craig 3 augusti

Sean Connery 3 augusti

Pierce ”Brorsan” Brosnan

Kommentarer inaktiverade.

Fjordkullen. Födda 2017-01-24

Mamma: S*Tante Bluhme’s Fiorella Caramella

Den 24 januari fick S*Tante Bluhme’s Fiorella Caramella sin kull tillsammans med (N)Tingoskattens Villemann. Sex stycken sötnosar blev det. För fler bilder på ungarna klicka på länkarna till höger för olika åldrar. Eller scrolla ner för de senaste bilderna och beskrivningar av kattungarnas temperament.

 

Eftersom Pappa katt är född i Norge ville vi hedra hans ursprung genom att döpa hans ungar efter norska fjordar. Gossarna heter Fossing, Jössing och Sassen. Töserna heter Lysa, Lustra och Lilla Ku. Ungarna blir flyttklara efter 18 april.

Stamtavla

 

 

FOSSING: Hane / Röd(tabby)-vit / NFO d 09 (22) – BOKAD

Fossing är en riktig charmör. Han är alltid framme och vill gosa eller leka. Så fort han hör min röst kommer han löpande, det gör de förvisso alla, men han är ofta först. Han är stor och fin och älskar att äta kattköttbullar. Han var också en av de första att smaka torrfoder, då var han bara 3 veckor gammal och tyckte att det var lite torftigt att slåss om mammas mjölk med sina fem syskon.

Fossing är också en alldeles utmärkt klättrare, han har hittat en fåtölj hemma som han och syskonen leker herre på täppan på, så gulligt. Ofta sitter han på toppen och spanar ner på de andra, stolt över att vara först upp.

 

 

 

JÖSSING: Hane /rödspotted /NFO d 24 – TILL SALU

  JÖSSING är en busig liten rackare. Han har inte tid att äta så mycket så han är fortfarande lite smalare än sina syskon. Han var en av de första att krypa fram till mig och min dotter Lovisa för att få vara med. Han har sedan dess varit en av Lovisas favoriter. Han visar gärna upp sin pussvänliga mage.

 

Ibland blir han nerputtad av syskonen från fåtöljen de klättrar i men han är oerhört skicklig på att få tag i något på vägen ner så han blir hängande som ur en inspelning av mission impossible. Vår egen lilla Ethan Hunt :). Han har klurat ut hur man med bara armarna kan ta sig ned baklänges från höga höjder. Jag tror att han var en apa i sitt förra liv :).

 

SASSEN: Hane / Cremetabby-vit / NFO e 09 22 – BOKAD

 SASSEN är störst av alla, och ”snällast”. Han är precis som Tjuren Ferdinand som i lugn och ro sitter och luktar på sina blommor. När han hittar någon han gillar somnar han gärna in i famnen eller sitter lugnt i knät. Men nog kan han också busa och stoja. Hans favoritleksak är en korg som han kan krypa in och ut ur, gärna kopplat till att man i korgen har lagt en liten pälsmus eller ett busigt syskon som han kan smyga på. Han är en matglad typ som ser ut att bli en riktigt stor skogis hane så småningom – kanske t.o.m. större än sin bror Fossing. Här går han under smeknamnet ”Sassen, Brassen, Mandelmassen” – hans bleka vackra creme-färg påminner starkt om mandelmassa.

 

 

LYSA: Hona / Blåsköldpadd-vit / NFO g 09 – TILL SALU

LYSA är en riktigt stor tjej. Hela kullen har stora tofsar men hon och Lustra har de största. På Lysa är det så gulligt att tofsarna är rosa, precis som öronen. Framifrån ser öronen ut att vara blå men bakifrån är de rosa. En katt med grisöron :). Hon är så charmig och härlig, ett riktigt original. Lysa somnar också gärna i en främmande famn, men inte på vem som helst. Hon vet precis vilka hon gillar och inte. Till min stora lycka gillar hon min famn. Det är omöjligt att inte smälta. Hon är också en liten tuffing. Om hon lyckas få ett riktigt åtråvärt byte morrar hon som en liten hund. Det kan vara god mat eller en riktigt åtråvärd leksak, allra helst en pälsmus som hon vill ha för sig själv.

 

 

LUSTRA: Hona / Svartsköldpadd-vit Harlekin / NFO f 02 – TILL SALU

  Lustra var från första dagen den piggaste och gladaste kattungen. När de andra fortfarande var så små att de helst bara ville ligga hos mamma så ville hon vara hos människor. När hon hörde våra röster kom hon pipandes fram till kanten av bolådan och pep ända till man lyfte upp henne. Då tystnade hon tvärt.

Hon ledde syskonen mot vuxenkattsvärlden med Jössing tätt bakom sig. Hon har ljuvliga skogismässiga drag med stora öron och tofsar, en fantastisk päls trots sin unga ålder, en lååång svans och ett vackert triangelformat huvud med rak profil. Hon är ljuvlig i hela sin framtoning. Vacker, modig, säker, nyfiken och underbar :).

 

 

LILLA KU: Hona / Bruntabby-vit / NFO n 09 22 – TILL SALU

  Lilla Ku är en annan pärla. Hon är minstingen i kullen men också tuffingen. Ofta springer hon runt som en skottspole eller som en studsboll. Hon springer så fort runt, runt, upp och ner, in och ut ur olika saker och gör kullerbyttor och saltomortaler att hon helt klart skulle bli parkour-mästare om det fanns en sådan tävling för kattungar. Vi viker oss dubbla av skratt när hon får sina värsta ryck. Lilla Ku är en klassisk skogis och tekniskt skitsnygg. Hon är inte superförtjust i att äta, hon har inte riktigt tid för sånt när det finns så många ställen att undersöka, lopp att springa och höjder att bestiga. Bara när hon är färdig med sina övningar får jag henne att somna i mitt knä. Söta, goa, lilla Ku. Sluta aldrig vara Du  :).